Pezsgőink

Kemendy “Terroir”

Kemendy Cuvée
Rosé Brut Nature
Kemendy Cuvée
Blanc Brut
 
Kemendy “Fekete Özvegy”
Kemendy “Noire”
Rosé Brut Nature
Kemendy Chardonnay
Brut Nature
 
 
 
 

Kemendy Chardonnay Brut Nature

100% Chardonnay alapborokból házasított bortételből készült. Több jó fekvésű Dél-Balatoni, illetve Balatonfüredi Hegyközség területeiről -szőlőföldjeiről szelektálva, zömében 2017-es évjáratból készültek az alapborok. Színében elegáns zöldes reflex illatában  fajtára jellemző füves-szénás illat, ízben lekerekedett savgerinc  finom szénsav-eloszlás, zamat gazdag kellemes telt összhatás a jellemző.
Expedíciós likőr nincs, ami van a természetes harmónia az ízvilágában. Igazi gourmet pezsgő. 1000 palack készült belőle. Megrendelésre degorzsáljuk. Rendelhető.

Kemendy Cuvée Blanc Brut

Már a harmadik évben készített Chardonnay alapú fehér cuvée-nk. Alapbor összetevői különböznek a Chardonnay pezsgőnk alapboraitól. Kissé érettebb teltebb ízvilágú pezsgőnek szántuk. Itt tisztán 2017-es alapborokat házasítottuk. Színében sárgásabb árnyalatú, ízében testesebb “crémanosabb ” de mégis filigrán , izgalmas pezsgő. Dozázs 6 g/l expedíciós likőrrel,melyet Zenit szőlőfajta borából készítettünk. Megrendelésre degorzsáljuk-pihentetjük . Rendelhető.

Kemendy “Fekete Özvegy”

Legújabb termékünk a Fekete Özvegy, aminek az alapbora 100 %-ban Pinot Noire-ból készült. 6g/l  dozázst kap expedíciós likőrrel. Az íz harmónia kialakításához „Kemendy-Papa” által, a 70-es években palackozott, a pince legmélyére elrejtett vörösborból készült likőrt használtunk fel. A régi pincében meglelt palackokat sűrű, szinte áthatolhatatlan pókháló és pincegomba borította. Ők vigyázták, míg meg nem találtuk. Ez a termékünk is Brut pezsgő.

Kemendy Cuvée Rosé Brut Nature

Ennek a pezsgőnknek 2017-es évben készítettük az alapborát Pinot Noire illetve kis mennyiségű Zenit (5-10%) szőlőfajtákból. Könnyedség és lazaság jellemzi a pezsgőt. Világos színárnyalata és gazdag ízvilága filigrán pezsgővé varázsolja. Expedíciós likőrt nem kap. Megrendelésre degorzsáljuk, pihentetjük. Rendelhető.

 Kemendy “Noire” Rosé Brut Nature 

Szintén a már oly sokszor említett stílusvilág tesztelése, próbálkozás a szőlőfajta megértésével, a 2016-os évjárat hatása mely ezt az inkább schilleres színvilágú páratlan gyümölcstengert alkotta. A meleg nyár, és a hasonlóan magas átlag-hőmérsékletet hozó löszkezdet jelentősen belekezdett a savak égetésébe. A szüreti időpont megválasztása kulcsfontosságú volt. Ez minden pezsgőalapbor szőlőjénél  kiemelt fontosságú téma.A pezsgő finom érleltségétől,az eleganciát sugárzó megjelenésétől (címke, kupak) jelentős sikereket várunk.

Kemendy “Terroir”

Terroir névere hallgató legújabb termékünk egy Chardonnay Brut Nature fehér nyerspezsgő. 100%-ban Chardonnay-ból tradícionális technológiával készült elegáns pezsgő, amihez világos sárga szín párosul enyhén kivehető zöldes reflexekkel. Kóstolásakor határozottan érezhetőek a termőhelyi adottságok, a mikroklíma, a talaj valamint a terület fekvése. Ezen termékünk egyedisége az illatában rejlik, mely mélyen tükrözi a termőtalaj szerkezetét és ásványosságának erejét.