![]() |
![]() |
![]() |
|
Terroir Blanc Chardonnay |
Terroir Rosé Pinot Noir
|
Kemendy Cuvée
Blanc Brut |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kemendy “Fekete Özvegy”
|
Kemendy “Noire”
Rosé Brut Nature
|
Kemendy Chardonnay Brut Nature |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kemendy Muskotály
|
Kemendy Zenit
|
Kemendy Olaszrizing |
Kemendy Chardonnay Brut Nature
Kemendy Cuvée Blanc Brut
Kemendy “Fekete Özvegy”
Egyik legújabb termékünk a Fekete Özvegy, aminek az alapbora 100 %-ban Pinot Noire-ból készült. 6g/l dozázst kap expedíciós likőrrel. Az íz harmónia kialakításához „Kemendy-Papa” által, a 70-es években palackozott, a pince legmélyére elrejtett vörösborból készült likőrt használtunk fel. A régi pincében meglelt palackokat sűrű, szinte áthatolhatatlan pókháló és pincegomba borította. Ők vigyázták, míg meg nem találtuk. Ez a termékünk is Brut pezsgő.
Kemendy “Terroir” Rosé
Kemendy “Noire” Rosé Brut Nature
Szintén a már oly sokszor említett stílusvilág tesztelése, próbálkozás a szőlőfajta megértésével, a 2016-os évjárat hatása mely ezt az inkább schilleres színvilágú páratlan gyümölcstengert alkotta. A meleg nyár, és a hasonlóan magas átlag-hőmérsékletet hozó löszkezdet jelentősen belekezdett a savak égetésébe. A szüreti időpont megválasztása kulcsfontosságú volt. Ez minden pezsgőalapbor szőlőjénél kiemelt fontosságú téma. A pezsgő finom érleltségétől,az eleganciát sugárzó megjelenésétől (címke, kupak) jelentős sikereket várunk.
Kemendy “Terroir”
Terroir névere hallgató legújabb termékünk egy Chardonnay Brut Nature fehér nyerspezsgő. 100%-ban Chardonnay-ból tradícionális technológiával készült elegáns pezsgő, amihez világos sárga szín párosul enyhén kivehető zöldes reflexekkel. Kóstolásakor határozottan érezhetőek a termőhelyi adottságok, a mikroklíma, a talaj valamint a terület fekvése. Ezen termékünk egyedisége az illatában rejlik, mely mélyen tükrözi a termőtalaj szerkezetét és ásványosságának erejét.
Kemendy Muskotály
Illatos alapbor felhasználásával készült minőségi muskotály pezsgő. Pezsgőnk léte egy jó szakmai kapcsolat eredménye. Az alapanyag aromatikus Irsai Olivér szőlőfajtából készítjük. Erős gyümölcsös illata és még határozottabb zamata van, mely a termőhely klímájával függ össze. Zamata és ízvilága még a kóstolás után jó hosszan érezhető és élvezhető. Ez a “legédesebb” pezsgőnk, amely SEC kategóriájú 10 g/ liter dozázs likőrt tartalmaz.
Kemendy Zenit Arács
A Zenit szőlőt teljes vegetációs időszakban a család műveli. A pár száz négyszögölből álló szőlőtábla közvetlenül az arácsi pincénknél van. Évente mintegy 300-400 liter alapbort készítünk. Pezsgőnkben egyszerre van jelen a karakteres sav és illat szerkezet, valamint a testesség és zamat gazdagság, mely a Zenit szőlőfajta “szüleinek” (Ezerjó és Bouvier) kereszteződéséből köszönhető. A Kemendy pincészet pezsgőalapbornak használja, amelyet nyáron szüreteljük 14-15 mustfokkal.
Kemendy Olaszrizling
Amikor ezt a pezsgőt először kóstoltuk 1 éves seprőn tartás állapotában, egyöntetűen azt mondtuk, hogy ma nem hiába keltünk fel. Rezeda virág illatú és karakteres Olaszrizling aromájú a pezsgő, melyet csak most kezdünk el próbálgatni. Ezen pezsgőnket a többi termékünktől eltérően fogjuk készíteni, melyből kis mennyiséget fogunk csak értékesíteni. Csopaki hegyalja dűlőről származik a szőlő, melyet minden évben mi dolgozunk fel. A pezsgősítés egyedi élesztővel Arácson történik, melynek érlelése több évig is eltarthat. Rendkívül büszkék vagyunk ezen termékünkre, melyről bizton állíthatjuk, pincészetünk zászlós hajója lesz a következő években.