![]() |
![]() |
![]() |
|
Terroir Blanc Chardonnay |
Terroir Rosé Pinot Noir
|
Kemendy Cuvée
Blanc Brut |
|
![]() |
![]() |
||
Kemendy Zenit
|
Kemendy Olaszrizing
|
||
|
|
||
|
|
Kemendy „Terroir” Chardonnay
Terroir névere hallgató legújabb termékünk egy Chardonnay Brut Nature fehér nyerspezsgő. 100%-ban Chardonnay-ból tradícionális technológiával készült elegáns pezsgő, amihez világos sárga szín párosul enyhén kivehető zöldes reflexekkel. Kóstolásakor határozottan érezhetőek a termőhelyi adottságok, a mikroklíma, a talaj valamint a terület fekvése. Ezen termékünk egyedisége az illatában rejlik, mely mélyen tükrözi a termőtalaj szerkezetét és ásványosságának erejét.
Kemendy „Terroir” Rosé
Kemendy Cuvée Blanc Brut
Kemendy Zenit
A Zenit szőlőt teljes vegetációs időszakban a család műveli. A pár száz négyszögölből álló szőlőtábla közvetlenül az arácsi pincénknél van. Évente mintegy 300-400 liter alapbort készítünk. Pezsgőnkben egyszerre van jelen a karakteres sav és illat szerkezet, valamint a testesség és zamat gazdagság, mely a Zenit szőlőfajta „szüleinek” (Ezerjó és Bouvier) kereszteződéséből köszönhető. A Kemendy pincészet pezsgőalapbornak használja, amelyet nyáron szüreteljük 14-15 mustfokkal.
Kemendy Olaszrizling
Amikor ezt a pezsgőt először kóstoltuk 1 éves seprőn tartás állapotában, egyöntetűen azt mondtuk, hogy ma nem hiába keltünk fel. Rezeda virág illatú és karakteres Olaszrizling aromájú a pezsgő, melyet csak most kezdünk el próbálgatni. Ezen pezsgőnket a többi termékünktől eltérően fogjuk készíteni, melyből kis mennyiséget fogunk csak értékesíteni. Csopaki hegyalja dűlőről származik a szőlő, melyet minden évben mi dolgozunk fel. A pezsgősítés egyedi élesztővel Arácson történik, melynek érlelése több évig is eltarthat. Rendkívül büszkék vagyunk ezen termékünkre, melyről bizton állíthatjuk, pincészetünk zászlós hajója lesz a következő években.