Pezsgőink

Kemendy Cuvée
Rosé Brut
Kemendy “Noire”
Rosé Brut
Kemendy Cuvée
Blanc Brut
Kemendy  Cuvé  Rosé Brut Nature Kemendy “Noire” Rosé Brut Nature Kemendy Chardonnay Brut Nature

Kemendy Chardonnay Brut Nature

100% Chardonnay alapborokból házasított bortételből készült. Több jó fekvésű Dél-Balatoni, illetve Balatonfüredi Hegyközség területeiről -szőlőföldjeiről szelektálva, zömében 2017-es évjáratból készültek az alapborok. Színében elegáns zöldes reflex illatában  fajtára jellemző füves-szénás illat, ízben lekerekedett savgerinc  finom szénsav-eloszlás, zamat gazdag kellemes telt összhatás a jellemző.
Expedíciós likőr nincs, ami van a természetes harmónia az ízvilágában. Igazi gourmet pezsgő. 1000 palack készült belőle. Megrendelésre degorzsáljuk. Rendelhető.

Kemendy Cuvée Blanc Brut

Már a harmadik évben készített Chardonnay alapú fehér cuvée-nk. Alapbor összetevői különböznek a Chardonnay pezsgőnk alapboraitól. Kissé érettebb teltebb ízvilágú pezsgőnek szántuk. Itt tisztán 2017-es alapborokat házasítottuk. Színében sárgásabb árnyalatú, ízében testesebb “crémanosabb ” de mégis filigrán , izgalmas pezsgő. Dozázs 6 g/l expedíciós likőrrel,melyet Zenit szőlőfajta borából készítettünk. Megrendelésre degorzsáljuk-pihentetjük . Rendelhető.

Kemendy Cuvé Rosé Brut Nature

A Rosé pezsgők készítésénél szintén a harmadik illetve  itt a negyedik körben vagyunk. A próbaházasítások, az ízvilág kialakítás, az útkeresés egyik szerintünk sikeres példája. A világos szín, az üdeség azt mutatja, hogy elegáns  fiatal gyümölcsös  pezsgőt kóstolunk. Ízében azonban a határozott Pinot Noire fajtajelleg mellett, finoman már az autolízis jelleg is szépen formálódik. Tipikus tradicionális jellegű rosé pezsgő. 1000 palack készült belőle . Megrendelésre degorzsáljuk. Rendelhető.

Kemendy Cuvée Rosé Brut

Ugyan az az alappezsgője , így természetszerűen az alapbora is, mint a Brut Nature testvérének. Ennél a pezsgőnél 6 g/l expedíciózással kerekebbé, “bályosabbá “terveztük tenni az amúgy gazdag ízvilágot. Természetesen itt is az alapborok fajtája a Pinot Noire. Az expedíciós likőr  Zenitből készül. Megrendelésre degorzsáljuk, pihentetjük. Rendelhető.

 Kemendy “Noire” Rosé Brut Nature 

Szintén a már oly sokszor említett stílusvilág tesztelése, próbálkozás a szőlőfajta megértésével, a 2016-os évjárat hatása mely ezt az inkább schilleres színvilágú páratlan gyümölcstengert alkotta. A meleg nyár, és a hasonlóan magas átlag-hőmérsékletet hozó löszkezdet jelentősen belekezdett a savak égetésébe. A szüreti időpont megválasztása kulcsfontosságú volt. Ez minden pezsgőalapbor szőlőjénél  kiemelt fontosságú téma.A pezsgő finom érleltségétől,az eleganciát sugárzó megjelenésétől (címke, kupak) jelentős sikereket várunk.

Kemendy “Noire” Rosé Brut

Itt is ugyan az a helyzet mint a másik rosé párnál. Az alappezsgője illetve az alapbora 2016-ban készült, mint a ” Noire” Brut Nature testvérének. 6 g/l dozázzsal kerekebb, zamatosabb hatású mint a Brut Nature párja . Talán egy kicsit már többnek is hat mint kellene, de a fogyasztási szokások indokolják a termék létét. Itt is Pinot Noire-ral és likőralapborként Zenittel dolgozunk. Megrendelésre úgy degorzsáljuk, hogy még a kiszállítás előtt legalább 2 hetet pihentetni tudjuk. Rendelhető.