Pezsgőink

 

Terroir Blanc Chardonnay

Terroir Rosé Pinot Noir
Kemendy Cuvée
Blanc Brut
 
Kemendy “Fekete Özvegy”
Kemendy “Noire”
Rosé Brut Nature
Kemendy Chardonnay
Brut Nature
 
 
Kemendy Muskotály
Kemendy Zenit
Kemendy Olaszrizing  
 
 
 

Kemendy Chardonnay Brut Nature

100% Chardonnay alapborokból házasított bortételből készült. Több jó fekvésű Dél-Balatoni, illetve Balatonfüredi Hegyközség területeiről -szőlőföldjeiről szelektálva, zömében 2017-es évjáratból készültek az alapborok. Színében elegáns zöldes reflex illatában  fajtára jellemző füves-szénás illat, ízben lekerekedett savgerinc  finom szénsav-eloszlás, zamat gazdag kellemes telt összhatás a jellemző.
Expedíciós likőr nincs, ami van a természetes harmónia az ízvilágában. Igazi gourmet pezsgő. 1000 palack készült belőle. Megrendelésre degorzsáljuk. Rendelhető.

Kemendy Cuvée Blanc Brut

Már a harmadik évben készített Chardonnay alapú fehér cuvée-nk. Alapbor összetevői különböznek a Chardonnay pezsgőnk alapboraitól. Kissé érettebb teltebb ízvilágú pezsgőnek szántuk. Itt tisztán 2017-es alapborokat házasítottuk. Színében sárgásabb árnyalatú, ízében testesebb “crémanosabb ” de mégis filigrán , izgalmas pezsgő. Dozázs 6 g/l expedíciós likőrrel,melyet Zenit szőlőfajta borából készítettünk. Megrendelésre degorzsáljuk-pihentetjük . Rendelhető.

Kemendy “Fekete Özvegy”

Egyik legújabb termékünk a Fekete Özvegy, aminek az alapbora 100 %-ban Pinot Noire-ból készült. 6g/l  dozázst kap expedíciós likőrrel. Az íz harmónia kialakításához „Kemendy-Papa” által, a 70-es években palackozott, a pince legmélyére elrejtett vörösborból készült likőrt használtunk fel. A régi pincében meglelt palackokat sűrű, szinte áthatolhatatlan pókháló és pincegomba borította. Ők vigyázták, míg meg nem találtuk. Ez a termékünk is Brut pezsgő.

Kemendy “Terroir” Rosé 

Megérkezett hozzánk Terroir Chardonnay pezsgőnk Rosé változatú pezsgője mely 100%-ban Pinot Noir-ból szintén tradícionális technológiával készült. Könnyedség és lazaság jellemzi a pezsgőt. Világos színárnyalata és gazdag ízvilága filigrán pezsgővé varázsolja. Expedíciós likőrt nem kap. Megrendelésre degorzsáljuk, pihentetjük. Már rendelhető. 

 Kemendy “Noire” Rosé Brut Nature 

Szintén a már oly sokszor említett stílusvilág tesztelése, próbálkozás a szőlőfajta megértésével, a 2016-os évjárat hatása mely ezt az inkább schilleres színvilágú páratlan gyümölcstengert alkotta. A meleg nyár, és a hasonlóan magas átlag-hőmérsékletet hozó löszkezdet jelentősen belekezdett a savak égetésébe. A szüreti időpont megválasztása kulcsfontosságú volt. Ez minden pezsgőalapbor szőlőjénél  kiemelt fontosságú téma. A pezsgő finom érleltségétől,az eleganciát sugárzó megjelenésétől (címke, kupak) jelentős sikereket várunk.

Kemendy “Terroir”

Terroir névere hallgató legújabb termékünk egy Chardonnay Brut Nature fehér nyerspezsgő. 100%-ban Chardonnay-ból tradícionális technológiával készült elegáns pezsgő, amihez világos sárga szín párosul enyhén kivehető zöldes reflexekkel. Kóstolásakor határozottan érezhetőek a termőhelyi adottságok, a mikroklíma, a talaj valamint a terület fekvése. Ezen termékünk egyedisége az illatában rejlik, mely mélyen tükrözi a termőtalaj szerkezetét és ásványosságának erejét.

Kemendy Muskotály

Illatos alapbor felhasználásával készült minőségi muskotály pezsgő. Pezsgőnk léte egy jó  szakmai kapcsolat eredménye. Az alapanyag aromatikus Irsai Olivér szőlőfajtából készítjük. Erős gyümölcsös illata és még határozottabb zamata van, mely a termőhely klímájával függ össze. Zamata és ízvilága még a kóstolás után jó hosszan érezhető és élvezhető. Ez a “legédesebb” pezsgőnk, amely SEC kategóriájú 10 g/ liter dozázs likőrt tartalmaz.

Kemendy Zenit Arács

A Zenit szőlőt teljes vegetációs időszakban a család műveli. A pár száz négyszögölből álló szőlőtábla közvetlenül az arácsi pincénknél van. Évente mintegy 300-400 liter alapbort készítünk. Pezsgőnkben egyszerre van jelen a karakteres sav és illat szerkezet, valamint a testesség és zamat gazdagság, mely a Zenit szőlőfajta “szüleinek” (Ezerjó és Bouvier) kereszteződéséből köszönhető. A Kemendy pincészet pezsgőalapbornak használja, amelyet nyáron szüreteljük 14-15 mustfokkal.

Kemendy Olaszrizling

Amikor ezt a pezsgőt először kóstoltuk 1 éves seprőn tartás állapotában, egyöntetűen azt mondtuk, hogy ma nem hiába keltünk fel. Rezeda virág illatú és karakteres Olaszrizling aromájú a pezsgő, melyet csak most kezdünk el próbálgatni. Ezen pezsgőnket a többi termékünktől eltérően fogjuk készíteni, melyből kis mennyiséget fogunk csak értékesíteni. Csopaki hegyalja dűlőről származik a szőlő, melyet minden évben mi dolgozunk fel. A pezsgősítés egyedi élesztővel Arácson történik, melynek érlelése több évig is eltarthat. Rendkívül büszkék vagyunk ezen termékünkre, melyről bizton állíthatjuk, pincészetünk zászlós hajója lesz a következő években.