Pezsgőink

 

Terroir Blanc Chardonnay

Terroir Rosé Pinot Noir
Kemendy Cuvée
Blanc Brut
   
Kemendy Zenit
Kemendy Olaszrizing
   
 
 
   
 
 
   
 

Kemendy „Terroir” Chardonnay

Terroir névere hallgató legújabb termékünk egy Chardonnay Brut Nature fehér nyerspezsgő. 100%-ban Chardonnay-ból tradícionális technológiával készült elegáns pezsgő, amihez világos sárga szín párosul enyhén kivehető zöldes reflexekkel. Kóstolásakor határozottan érezhetőek a termőhelyi adottságok, a mikroklíma, a talaj valamint a terület fekvése. Ezen termékünk egyedisége az illatában rejlik, mely mélyen tükrözi a termőtalaj szerkezetét és ásványosságának erejét.

Kemendy „Terroir” Rosé 

Megérkezett hozzánk Terroir Chardonnay pezsgőnk Rosé változatú pezsgője mely 100%-ban Pinot Noir-ból szintén tradícionális technológiával készült. Könnyedség és lazaság jellemzi a pezsgőt. Világos színárnyalata és gazdag ízvilága filigrán pezsgővé varázsolja. Expedíciós likőrt nem kap. Megrendelésre degorzsáljuk, pihentetjük. Rendelhető. 

Kemendy Cuvée Blanc Brut

Már a harmadik évben készített Chardonnay alapú fehér cuvée-nk. Alapbor összetevői különböznek a Chardonnay pezsgőnk alapboraitól. Kissé érettebb teltebb ízvilágú pezsgőnek szántuk. Itt tisztán 2017-es alapborokat házasítottuk. Színében sárgásabb árnyalatú, ízében testesebb „crémanosabb ” de mégis filigrán , izgalmas pezsgő. Dozázs 6 g/l expedíciós likőrrel,melyet Zenit szőlőfajta borából készítettünk. Megrendelésre degorzsáljuk-pihentetjük . Rendelhető.

Kemendy Zenit

A Zenit szőlőt teljes vegetációs időszakban a család műveli. A pár száz négyszögölből álló szőlőtábla közvetlenül az arácsi pincénknél van. Évente mintegy 300-400 liter alapbort készítünk. Pezsgőnkben egyszerre van jelen a karakteres sav és illat szerkezet, valamint a testesség és zamat gazdagság, mely a Zenit szőlőfajta „szüleinek” (Ezerjó és Bouvier) kereszteződéséből köszönhető. A Kemendy pincészet pezsgőalapbornak használja, amelyet nyáron szüreteljük 14-15 mustfokkal.

Kemendy Olaszrizling

Amikor ezt a pezsgőt először kóstoltuk 1 éves seprőn tartás állapotában, egyöntetűen azt mondtuk, hogy ma nem hiába keltünk fel. Rezeda virág illatú és karakteres Olaszrizling aromájú a pezsgő, melyet csak most kezdünk el próbálgatni. Ezen pezsgőnket a többi termékünktől eltérően fogjuk készíteni, melyből kis mennyiséget fogunk csak értékesíteni. Csopaki hegyalja dűlőről származik a szőlő, melyet minden évben mi dolgozunk fel. A pezsgősítés egyedi élesztővel Arácson történik, melynek érlelése több évig is eltarthat. Rendkívül büszkék vagyunk ezen termékünkre, melyről bizton állíthatjuk, pincészetünk zászlós hajója lesz a következő években.