Borfesztiválon jártunk

Mi is részt vehettünk a 26. Budapesti Borfesztiválon, mivel pezsgőink nemzetközi pezsgőversenyen éremdíjazásra kerültek. Különösen a Cuvée Blanc szerepelt kiemelkedően. Nagy izgalommal és sok előkészülettel vártuk az eseményt.

Tulajdonképpen itt adtuk el az első korty (palack) pezsgőnket  2017 szeptember 7 -én délután 14 óra 30 perckor. A vevő egy rendkívül szimpatikus pezsgőkedvelő, pezsgőértő külföldi hölgy volt, aki kedves mosollyal nyugtázta a kóstolót.
Többek között megtisztelt bennünket látogatásával és termékeink tesztjével dr. Kállay Miklós professzor Úr is, aki gratulált!  A  tanár úr építő jellegű kritikájával mindig is segítette munkánkat.

Egy éjszakai ötlettől vezérelten a kiállítás üde színfoltja volt a cég bölcsőjében termelt  2017-es évjáratú balatonarácsi Zenit gyöngyöző borként való bemutatása, amely tulajdonképpen pezsgőalapbornak szánt  augusztus 6-i szüretével igazi primőr kuriózumként szerepelt.

Csodaszép friss illatok, finom élénk savak, légies textúra jellemezte. Nagyon megható volt és rendkívüli megtiszteltetésnek számított , hogy az  ” öreg ” kollégáim meglátogattak kíváncsiak voltak pezsgőimre. Ők azok  akiktől a pezsgő világát tanultam.

A hely gyönyörű volt , nem kevésbé a napos időjárás. Másfél évvel ez előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen pazar környezetben lesz alkalmunk vendégül látni barátainkat, mestereimet.